Формування національної ідентичності

Формування національної ідентичності

У цей особливий час вкрай необхідно приділяти особливу увагу питанням збереження елементів нематеріальної культурної спадщини України, допомоги носіям елементів, передачі елементів молодому поколінню та вихованню у дітей поваги до своєї історії і традицій. Тому Дніпропетровский національний історичний музей імені Д.І. Яворницького започаткував проведення низки заходів, направлених на вивчення, популяризацію українських елементів НКС.

Одним з таких заходів став круглий стіл «Українська їжа та традиції її споживання у контексті формування національної ідентичності» до якого долучились експертки ГО «ЖІНКИ плюс».

Серед спікерів/ок форуму – Олена Брайченко, дослідниця гастрономічної культури, Катерина Грищенко – к.і.н., старша співробітниця Дніпропетровського історичного музею ім. Д. Яворницького, Лілія Гиренко, начальниця гуманітарного управління Дніпропетровської обласної ради, голова ГО “ЖІНКИ плюс”, Анастасія Посунько, науковий співробітник Дніпропетровського історичного музею ім. Д. Яворницького, Валерія Лавренко – к.і.н., заступниця директора з наукової роботи Дніпропетровського історичного музею ім. Д. Яворницького, Ганна Требух, зберігачка фондів, КЗ «Баштанський краєзнавчий музей» та ін.

Чому цей захід цікавий? Тому що стосується елементів НКС – традиційних страв. А ще під час приготування їжі українці зазвичай співали пісні.

Більше інформації про захід тут:

https://womenplus.com.ua/news/ukrainska-izha-ta-tradicii-ii-spozhivannya-u-konteksti-formuvannya-nacionalnoi-identichnosti/

https://www.facebook.com/yavornytskiymuseum

З програмою заходу можна ознайомитися за покликанням https://cutt.ly/2LtReou